Tredje testet: Pakistan tar första dagens skämt efter att Bet365 avskedats för 297

Alla aspekter, inte minst sårbarheten i deras kollektiva sinnen efter att ha lidit virtuell upplösning i det andra testet på Old Trafford, var en utmärkt dag för Pakistan. Stokes diken Oval Test och syftar till att återvända till ODI efter kalvskada Läs mer

Att sätta in England i fladdermusen kunde ha verkade Bet365 spela en del av Misbah-ul-Haq – även om den senaste tidens historia av test här skulle argumentera annars – men det betalade utdelningar. Så gjorde också den raka utbytet av en vänster paceman Wahab Riaz för en högerkammare Sohail Khan, hittills en bowler med en enda Testwicket i en två-match karriär och en frånvaro från den nationella sidan av fem år. Sohail böjde sig med kraft och entusiasm, gjorde sig villig in i bråken, och avslutade dagen med fem till 96 för sina smärtor.Det finns något ganska hjärtvärt i det. Den byte av linje som Sohail erbjöd kan också ha haft någon Bet365 betydelse för likgiltigheten av England-batting, som hade blivit van vid en exklusivt vänsterns Pakistan-taktattack. Ett antal batsmen spelade sig väl tillräckligt – Alastair Cook, James Vince, Gary Ballance och Moeen Ali – men bara det senare paret utvecklades efter ett halvt århundrade, med Ballance toppscoring med 70 innan vi hittade ett annat olyckligt sätt att komma ut till Yasir Shah.

p> Moeen hade dock spelat en hand som var fast i stället för hänsynslös (vi bör inte glömma att han bara för några år sedan spelade en av Englands finaste inlägg mot Sri Lanka) och nådde ett välbyggt halvt århundrade från 99 bollar.Men när han hade svansen för företaget, var han lite mer Bet365 expansiv i senare skeden, och blev slutligen fångad av Mohammad Amir, som använde den andra nya bollen för att avsluta sakerna. England var ute för 297 direkt på stubbar. Facebook Twitter Pinterest Gary Ballance: Jag känner mig inte pressat att utföra, säger England batsman. Moeen’s innings hade sitt kontroversiella ögonblick, eller en åtminstone där den uppenbara avvikande beskaffenheten av beslutsgranskningssystemet manifesterade sig. Han hade gjort 44 när han försökte sopa Yasir, bollballongen från pad till kort ben, som fullbordade en dykfångst. Bruce Oxenford, domaren, skickade vederbörligen batsmanen som fångad, varpå Moeen sökte en recension.Bollen kan ha slagit en handske eller handled på rebound från kudden, som hade blivit Bet365 träffad först, men varken HotSpot eller Real Time Snicko kunde ge avgörande bevis, så Moeen blev utsatt för dessa villkor.

Förvirringen nu låg i Hawk-Eye som visade att han kanske hade varit lbw, även om det fanns en skribent kallat i det. Men som Oxenford, i att ge fångsten, implicit hade gett honom inte ut för lbw, stod det beslutet också. Vad ett enkelt spel är det.

Om Misbahs beslut att fält först skulle ha haft ett element av försiktighet angående Englands seamers, så kommer han ha vetat att ingen sida sedan Ricky Pontings beryktade 2005 beslut (om du är Australiensiska) för att sätta England i har vunnit ett test på Edgbaston genom att batta först.Dessutom har poäng i de första matcherna av matcher sedan varit 141, 231, 263, 72, 224, 426 – även om det var en återhämtning från 283 till nio tack vare Tino Best – och 136.Så en Bet365 gamble, men en baserad på några solida empiriska bevis. Onsdagens dubbla misslyckanden med Cook, en släkting som gav sin lyxiga form, och Joe Root, återspeglades i Englands förmögenheter, med bara Ballance, Alex Hales hjälpte Cook att lägga till 36 för den första wicket, men fick en utmärkt leverans från Sohail som firade sin kant: batsman sakta tråden var den som en kollega vem vet att det inte finns många chanser kvar nu. England v Pakistan: tredje testet, dag ett – som det hände Läs mer

Förlusten av rot, snart efter fot, var ett stort slag mot England, liksom Cook, lbw till Rahat Ali för vad som enligt hans normer var en skittish 45 med åtta gränser, även om samtalet på påverkan var marginellt.

p> Vince och Ballance gick något sätt för att rätta till Bet365 situationen med en fjärde wicket ställning på 69.Medan Ballance spelade sitt eget idiosynkratiska sätt, steg tillbaka och över vecket, i början från ett vakt som tog en halv takt ur hans veck, gjorde Vince sitt yttersta för att inte dras i körning utanför sin off-stump, en stor övning i sig själv -denial.

Om det såg en kamp så fanns det ett snyggt tidsbestämt klämma genom midwicket, i allmänhet ett nöjesområde för honom, tills han förutsåg sig förförd och kantade en fångst till Younis Khan vid andra släpen vem, med bollen som uppenbarligen vistas luftburna längre än den borde, swooped att släppa händerna under den på gräshöjden. Vince stod sin mark och det hänvisades till den tredje domaren, som inte hade några tvivel.Vince hade skrotat för sin 39 men som det är fallet med Hales är det inte så mycket som tillräckligt.

Ett dåligt skott från Jonny Bairstow, som letade efter att klippa något som var för nära kroppen och vilket studsade en bråk, tog Ballance och Moeen ihop och de battade så bekvämt som några par hela dagen för att lägga till 66. Ballance vet åtminstone hur man bygger ett testinvesteringar och har temperamentet att göra det och såg ut satt att lägga till sina fyra Test hundratals. Det fanns 10 gränser från honom, varav den sista var gängad vackert genom fältskyddet som fanns för Yasir, dagens skott.Men nästa boll, med bollaren runt wicket, han shuffled över hans stubbar, försökte flicka en vändning av benen men lyckades bara att kanta benen till wicketkeeper, Sarfraz Ahmed, som tog den tredje av sina fem fångster med utmärkt förväntan.