Teniske vlasti opovrgavaju talijanske zahtjeve glede dokaza o popravljanju utakmica

Roberto Di Martino, glavni tužitelj u Cremoni, pozvao je više od dva desetina najboljih igrača da ih istražuje Jedinica teniske integriteta za moguće veze na klađenje. Di Martino je Buzzfeedu i BBC-u rekao da ima dokaze da je igračima ponuđeno između 50.000 i 300.000 eura za bacanje šibica. Također je tvrdio da su njegove datoteke sadržavale reference na Bet365 klađenje uživo najmanje 37 igrača, od kojih je samo osam Su talijanski, a od kojih su 29 od 50 najboljih.

Do sada su dva talijanska igrača, Potito Starace i Daniele Bracciali, optuženi za zavjeru za popravljanje utakmica i trebali bi se pojaviti na sudu u svibnju. Obojica poriču optužbe za urotu da bi počinili športska prijevara.Ali TIU je odbio tvrdnje da nije Bet365 učinio dovoljno i optužio Martina da joj ne pomaže unatoč ponovljenim zahtjevima.

P> U priopćenju Guardianu rekla je: “Jedinica za integraciju tenisa, koju podržavaju vladajuća tijela tenisa, snažno opovrgava bilo kakav prijedlog javnog tužitelja u Cremoni, Italija, da je dokaz o uklanjanju utakmica u tenisu zanemaren TIU.

“TIU je nastojao nabaviti dokaze potrebne za potkrepljivanje navoda protiv talijanskih igrača Daniela Bracciali i Potito Starace iz Tužilaštva.TIU je morao Unibet online sportsko klađenje angažirati pravnog savjetnika u Italiji kako bi dobio informacije sadržane u istraživanju g. Di Martina i sada je navedena kao Bet365 oštećena stranka u tekućem kaznenom postupku. “Di Martino je tvrdio da više od 24 ne- Talijanskim igračima su spomenuli kockari u snimkama telefonskih poziva i internetskih chat logova stečenih kroz njegovu istragu. “Zanimljivo je da nisu takozvani teniseri na drugom stupu, ali i igrači od neke važnosti”, rekao je. Međutim, TIU je vratio natrag, rekavši: “U prošlosti smo zatražili, I ponoviti danas, da ako BuzzFeed i BBC vjeruju da imaju ozbiljne dokaze o korupciji, oni to odmah Bet365 postaju dostupni. Tenis pozdravlja sve i sve nove dokaze koji mogu pomoći TIU u svom radu.Sport je dugogodišnja i totalna predanost sprečavanju korupcije povezanih s klađenjem. “Riječ je o javnim zapisima da se gospodin Bracciali i g. Starace trenutno suočavaju s kaznenim postupcima u Italiji. TIU je intervjuirao oba igrača i, kao što je slučaj pod sud, nije u poziciji da dodatno komentira to pitanje. “