Guardian kerekasztal: íróink az A-Liga bővítésének javaslatára

Engedje meg engem. Tegyünk egy másodpercet, hogy a labdarúgás nem tömeges szórakoztató termék, hanem egy rajongókkal kapcsolatos játék, amely a közösségekben van rögzítve. Képzeljük el, hogy a televíziós műsorszolgáltatók és a hirdetők nem rendelkeznek az abszolút ostorokkal, amikor a bővítési helyekről van szó.

Ha eddig velem van, akkor Tasmania tökéletes hely egy új A-hoz -Ligaoldal. Bellerive-ben több ezer állomány figyelte a Hobart hurrikánokat – 10 000-17 500 között, minden ott játszott mérkőzésen az elmúlt három évben. Ők véres szeretik. David Boon-tól John Bowe-ig, Richie Porte-tól Richard Frombergig, a Tasmanians szeretik a sportot. A Liga játékvezetője: egy olyan Betclic kifizetés hogyan panaszkultúra, amely súlyosbítja a bajokat?Richard Parkin Tudjon meg többet

Az AFL időről időre elronthatja a sárgarépát, ha Hawthorn-ot vagy Észak-Melbourne-t küldenek a szoroson való tartózkodáshoz, de a valóság az északi / déli szakadék az ausztrál labdarúgás szabályaiban van, az egész sziget egy A-Liga csapat mögé kerül.

Nyolc otthoni játékot játszanak Hobartban, öt Launcestonban. Vagy ha nagylelkűnek érzi magát, küldjön egy Devonportnak. Felejtsd el a metrikákat, az 1m + lakossági bázisok iránti igényt – ha volt egy stadion üzleted, amely nem alapvetően a klubot húzta meg, nem lenne szüksége minden 10.000+ játékra. Tartsa kicsiben, tartsa helyben.

Boutique stadionok, támogató állami Betclic mobil bónusz kormányzat; egy Dávid, amely folyamatosan a Góliátok kontinensére lyukasztotta. Olyan lenne, mint egy másik Central Coast Mariners, csak kedves.Richard Parkin „Kérdezze meg a helyes kérdéseket”

A bővítési vita ebben a szakaszában jobban érdekel az, hogy miért inkább a miért.Az FFA a közelmúltban még nem tette közzé az ajánlatkérésekre vonatkozó kritériumokat: „Ebben a szakaszban az FFA tanácsot adott az érdekelt feleknek, akik kapcsolatba léptek, hogy a bővítési keretrendszer jövő év elején befejeződik, ami lehetővé teszi számukra, hogy érdeklődési kört nyújtsanak be olyan keretrendszerben, amely a javasolt franchise életképességére és az A-Liga és a játék előnyeinek biztosítására összpontosít. ”

A pénzügyi életképesség nem tárgyalható, hanem mi az „A-Liga és a játék előnyeiről”?

Ezek létrehozása (lehetőleg bizonyos sorrendben) egy olyan nemzeti beszélgetést foglal magában, amely a lehető legtöbb érdekeltet magában foglalja.Ennek eredménye, hogy jobban megértsék a futball irányát Ausztráliában és az A-Liga célját.

Máskülönben hogyan lehet egyensúlyba hozni egy olyan versenyt, amellyel egy olyan pályázat, mint Tasmania, egy történelmi régi klub, mint például Dél-Melbourne, vagy egy új, metrikus alapú franchise, amelyet egy regionális növekedési folyosóra telepítettek át? Meg kell állapítanunk, hogy mit csinál az A-Liga, hogy kielégítsük a rajongók igényeit, generáljuk a Socceroos-t, vegyünk részt a közösségekben vagy bármi másban. E nélkül fogok fogadni egy FC vagy két táblázatot, hogy maximalizáljuk a műsorszórási tárgyalásokat, figyelmen kívül hagyva a számtalan más módon, amellyel a labdarúgó klubok hozzájárulnak az ausztrál élethez. meg kell Betclic mobil fogadás győződnünk róla, hogy a megfelelő kérdést kérdezzük meg.Jonathan Howcroft „Kreatív, értelmes és tartós elkötelezettség”

Canberra rezidensként az A-Liga bővítési vita első soros nézője voltam az elmúlt évtized jobb részén. Minden fordulóban egy helyben támogatott és professzionálisan végrehajtott A-League4Canberra ajánlatot az FFA hajtott végre. Végül 2012-ben, több évnyi zsarolás után, hogy „forduljunk elő és nézzünk egy b-osztályú Socceroos oldalt az ázsiai minnows-re, vagy soha nem kapsz csapatot”, a Nyugat-Sydney-vándorok létrehozása Canberra ajánlatát tette ki a nyomorából

A visszafogásból adódóan nehéz megítélni a nyugat-Sydney-i bővítési döntést, mivel a Wanderers sikere a helyszínen és azon kívül történt.Mégis, mi volt – és továbbra is – teljesen hiányzik az FFA nemzeti tőkéhez való megközelítése, a stratégiai gondolkodás bármilyen formája. Még ha a kulcsfontosságú mutatóknak való megfelelés elmulasztása miatt az Oxford Street-i adminisztrátorok szemében nem újítható meg a terjeszkedés, a labdarúgó népszerűsége Canberrában nem fog eltűnni. értelmes és tartós módon, nem hagyja figyelmen kívül a futball rajongókat a helyszín alapján. Ugyanez mondható el más terjeszkedési lehetőségekről – Wollongong, Tasmania, messze észak-Queensland. Róma nem épült egy nap alatt, és nem lesz még élénkebb A-Liga. Kieran Pender „Építs fel a földről”

Legutóbbi életrajzában Ange Postecoglou arra ösztönözte az FFA-t, hogy merész legyen az A-Liga bővítésében. Igaza van, de okosnak is kell lennie.Milyen elveket kell alkalmazni a bővítésre jelentkezőkre? Eddig David Gallop csak a potenciális piac méretét hangsúlyozta.

De még fontosabb, hogy minden új klubnak szerves részét kell képeznie a labdarúgó közösségnek. új, ugyanazon a vonalon épült, mint a nyugati Sydney-vándorok, a föld felől. Fennáll a veszély, hogy a Wanderers sikeréből és az észak-Queensland és a Gold Coast bukásától megtanulják a rossz tanulságokat – hogy a nagyvárosok fognak működni, és a kisebb regionális központok nem. Ami fontos, nemcsak a közösséghez fűződő erős kapcsolat.

Magától értetődik, hogy az új csapatoknak szilárd pénzügyi alapra van szükségük a hosszú távú befektetőkkel, akik magukkal hozhatják rajongóikat. Palmers vagy Tinklers.Szükségük van egy megfelelő méretű stadionra, valószínűleg 15 000 és 25 000 között.

Ezen kritériumok alapján a keleti parton leghitelesebb jelölt Wollongongnak tűnik. Észak-Queenslandot és egy második csapatot a Brisbane-i térségben nem szabad kizárni, de egy harmadik csapat Dél-Sydney-i homályos területen nem vágja le.

A Gallop a következő kérdést fogadta el, miután a bővítés promóció és kiesés lesz. Ez sokkal nagyobb valószínűséggel működik, ha valódi, helyi klubokat építünk fel, nem pedig új franchise-ok létrehozását a vékony levegőből. Mike Ticher